Haber

Tüm üniversitelerde arama kurtarma ekipleri kurulacak

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun girişimiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 208 üniversitede arama kurtarma ekipleri oluşturulacak. Mart ayında yürürlüğe girmesi planlanan projenin idari koordinatörlüğünü Yeditepe Üniversitesi Spor Direktörü Taner Karabulut üstlenirken; AKUT Kurucu Lideri ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Üyesi Dr. Ferudun Çelikmen eğitim koordinatörü olarak görev yapacak.

Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen, “Depremde insanları enkaz altından çıkaran kişiler çoğunlukla çevredeki insanlardır. Bu konuda üniversite öğrencileri en önemli kaynaklarımızdan biridir. Bunu ülke geneline yaymamız lazım. Çünkü deprem randevu vermez. Hazırlıklı olmamız lazım” dedi.

Üniversitede Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü Danışmanı ve aynı zamanda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Yeditepe Üniversitesi Spor Direktörü Taner Karabulut, “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bu oluşumu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Mehmet Günay’ın gayretleriyle gerçekleştiriyoruz. 208 üniversitede yaklaşık 6 bin öğrenciye eğitim vereceğiz. “Feridun hocamız eğitimleri planlayarak öğrencileri yetiştirecek. Suda, dağda, depremde, yangında kazaya müdahale gibi” dedi.

ÇELİKMEN: ÜNİVERSİTELERİN DİNAMİZMİNİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Eğitim içeriği hakkında bilgi veren Ferudun Çelikmen, “Öğrencilere ilk yardım eğitimi, arama kurtarma eğitimi, kendi kendine yetme gibi alanlarda beceriler kazandıracağız. Bunun en güzel örneğini 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde gördük. Üniversitemizden 30 kişilik bir grupla Adana üzerinden Hatay’a gittik. Sadece grubumuz 7’si çocuk, 5’i yetişkin 12 kişiyi enkaz altından kurtardı. En çok insanı enkazdan kurtaran en yakınımızdaki insanlardır, bunun artması lazım. İstanbul depreminden bahsediyoruz, herkesin deprem korkusu var. İnsanları eğitmek gerekiyor çünkü ilk müdahaleyi yapacak olanlar etrafındakiler. Bunu ülke geneline yaymamız lazım. Türkiye genelinde 206 üniversitede böyle bir yapı oluşursa afet hazırlıklarına başlamış olacağız. “Eğitim ve donanımla afetlere ilk anda hızlı müdahale edebilecek bir eylem oluşturmak gerekiyor” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu